Friday, November 2, 2018

Kids weekend 3-4 noiembrie 2018, în București

SÎMBĂTĂ 3 NOIEMBRIE 2018Diversificarea, autodiversificarea și nutriția copilului mic
3 noiembrie 2018, ora 9.00
Conferință pentru părinți
organizată de Parenting Academy, împreună cu Prințesa Urbană
Va fi un eveniment în care trei specialiști vor răspunde problemelor părinților. Am invitat trei specialiști cu experiență să ne ofere informații documentate care să ne ajute să privim acest proces al diversificării și alimentația copilului în general ca pe ceva firesc și, de ce nu, chiar distractiv. Pînă la urmă, mîncarea e și despre gust și bucurie, nu?
Invitați:
✔ Dr. Mihaela Niță, medic pediatru și consultant IBCLC
✔ Dr. Mihaela Bilic, medic specialist în diabet și boli de nutriție
✔ Irina Stoica, psiholog și psihoterapeut
Mai multe informații despre conferință găsiți aici
Evenimentul este pe facebook aici
Poti participa in sala sau urmari conferinta online (live sau inregistrata) - https://bit.ly/2INwU2U.Fata babei și fata moșneagului
teatru de păpuși pentru copii
cu Paiața
la Universitatea Populară Ioan Dalles
sîmbătă 3 noiembrie, ora 11.00
detalii pe www.paiațaparty.roVrei să fii prietenul meu?
Sâmbătă, 3 noiembrie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier “Vrei să fii prietenul meu?”, după cartea cu acelaş nume scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 1-5 ani.
Cât de greu sau uşor e să-ti găseşti un prieten? Micuţul şoricel e gata să vă povestească cum şi-a găsit el prietenul şi prin ce peripeţii a trecut. Iar după spectacol, copilul tău va face şi el un şoricel din fetru, care cu siguranţă va fi prietenul tău.
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Hotel Caro, sala Iorga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.comPRÂSLEA CEL VOINIC ȘI MERELE DE AUR
după Petre Ispirescu, regia Eduard Petru Jighirgiu
Sîmbătă, 3 noiembrie, ora 11.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
cu: Radu Micu, Ion Bechet, Mihaela Coveșeanu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Marian Rădulescu, Andreea Șovan, Iulia Samson
Prâslea cel voinic și merele de aur spune povestea unui împărat, a celor trei feciori ai săi și a copacului cu mere de aur. O poveste fantastică cu zmei și Ilene Cosânzene, în care lupta dintre Bine și Rău devine una pe viață și pe moarte. Însă în ciuda nenumăratelor obstacole pe care Prâslea este nevoit să le înfrunte pentru a apăra prețioasele roade, finalul este, bineînțeles, unul fericit.
Regizorul Eduard Petru Jighirgiu a suflat pulberea timpului așternută peste minunatul basm scris de Petre Ispirescu și i-a revigorat sensurile într-o versiune scenică plină de umor și fantezie.
Durata spectacolului: 1h
Recomandare de vîrstă: 5+
Bilet: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul) /
16 lei – copii; 24 lei – adulţiAMERIKA
după Franz Kafka, regia Geirun Țino
Sîmbătă, 3 noiembrie, ora 19.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
Cu: Dragoș Spahiu, Mihai Mitrea
„Amerika este o lecție a umilinței. Karl Rossmann, 17 ani, emigrant, un nou născut în „Țara făgăduinței”, căci America rămâne țara făgăduinței, nicidecum a împlinirilor, întâlnește la debarcare un compatriot, un pribegit, perdant al visului și experienței americane, care cu sarcasm îi proiectează filmul viitoarelor lui eșecuri. Un lanț dureros al visurilor rănite, al ocaziilor ratate, al nedreptăților și umilințelor de neocolit vor fi furibund descrise, jucate, insinuos induse, desenate, la figurat și la propriu, de compatriotul, întâmplător întâlnit, care-și câștigă traiul zilnic ca pictor de stradă. Flexibil în povestire și necruțător în mesaj, el se identifică cu toate personajele care vor fărâmița fără milă „visul american” al naivului imberb emigrant. Un spectacol „teatru în teatru” în care Pictorul ambulant, în complicitate cu publicul, va preda unui expatriat – Karl Rossmann – dureroasa lecție a umilinței.” Geirun Țino
Durata spectacolului: 1h 15 min
Recomandare de vîrstă: 14+
Bilet: 30 lei / 16 lei (preț redus – elevi, studenți, pensionari, grup organizat)Erus și Valea Răbdării
La Opera Comică pentru Copii
În 3 și 4 noiembrie vor avea loc ultimele șase reprezentații din acest an, cu bilete sold out, ale spectacolului de teatru ,,Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche, proiect câștigător în cadrul concursului de sprijinire a tinerilor creatori - Stagiunea UnderGrant. Cei care nu au apucat să ajungă la premiera din 27 – 28 octombrie vor avea ocazia, în acest weekend, să fie alături de voinicul Erus care trebuie să treacă printr-o serie de peripeții în călătoria sa prin Valea Răbdării. Din primăvară, povestea lui Erus se va relua pe scena Sălii UnderGrant, în lunile martie și mai fiind programate alte reprezentații ale spectacolului.


Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popesco:
Sâmbătă 03 noiembrie
ora 11:00 – Le Grand Mechant Renard et Autres Contes 
recomandare de vîrstă: +6
Cine crede că viaţa la ţară e liniştită şi fără griji se înşală. Acolo se găsesc animale dintre cele mai neobişnuite: o Vulpe care se crede găină, un Iepure care se dă drept barză şi o Raţă care vrea să devină Moş Crăciun.
Filmul va rula în varianta originală și cu subtitrare în limba română.
Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)

DUMINICĂ 4 NOIEMBRIE 2018Lupul cu scufiță roșie
spectacol de teatru cu păpuși
pentru copii
cu Paiața
la Clubul Țăranului Român
duminică 4 noiembrie, ora 10.30
detalii pe www.paiataparty.roTeatru de umbre
atelier pentru copii
cu Paiața Party
duminică 4 noiembrie, ora 11.45
la Clubul ȚăranuluiPovestea puiului de arici
Duminică, 4 noiembrie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier "Povestea puiului de arici", recomandat copiilor cu vârsta între 2-6 ani.
Fiecare copil are o poveste a propriei descoperiri de sine, o călătorie în această lume, vede și înțelege că ceilalți din lumea lui sunt asemeni lui sau diferiți. Este atât de interesant să observi un copil care face acest lucru...
Copiii înțeleg mai bine lumea prin povești. Astfel s-a născut și “Povestea puiului de arici” de L. Muntean, un spectacol despre ieșirea în lumea cea mare și întâlnirea cu ceilalți.
Vino să vezi cu ochii tăi cu cine s-a întâlnit puiul de arici şi ce lucruri noi a descoperit despre el şi nu numai, iar după spectacol îţi vei face propriul arici.
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Hotel Caro, sala Iorga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com

Bambi
după Felix Salten, regia Attila Vizauer
Duminică, 4 noiembrie, ora 11.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
cu: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi,Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Lia Gherman,Ştefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiţă, Andrada Fuscaş, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoş Spahiu
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină un prinț adevărat.
Durata spectacolului: 1h 20 min
Recomandare de vîrstă: 5+
Bilet: 16 lei – copii; 24 lei – adulți


Erus și Valea Răbdării
La Opera Comică pentru Copii
În 3 și 4 noiembrie vor avea loc ultimele șase reprezentații din acest an, cu bilete sold out, ale spectacolului de teatru ,,Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche, proiect câștigător în cadrul concursului de sprijinire a tinerilor creatori - Stagiunea UnderGrant. Cei care nu au apucat să ajungă la premiera din 27 – 28 octombrie vor avea ocazia, în acest weekend, să fie alături de voinicul Erus care trebuie să treacă printr-o serie de peripeții în călătoria sa prin Valea Răbdării. Din primăvară, povestea lui Erus se va relua pe scena Sălii UnderGrant, în lunile martie și mai fiind programate alte reprezentații ale spectacolului.
Duminică, 4 noiembrie, începând cu ora 13:00, autorul constănțean Alec Blenche, alături de Editura Univers, lansează, la Opera Comică pentru Copii, cartea ,,Erus și Valea Iubirii”, cel de-al treilea volum din seria călătoriilor lui Erus. Astfel, cei mici vor avea ocazia să se întâlnească din nou cu creatorul acestui personaj fascinant și al călătoriilor sale pline de entuziasm.PERIBOȚII SPAȚIALI
- Astrofizică distractivă-
la Orășelul Cunoașterii
Duminică 4 noiembrie ora 11:00
Oamenii construiesc roboți pe care îi trimit în spațiu pentru că aceștia pot ajunge în zone sau pe planete în care condițiile nu sunt prielnice vieții. Ei pot rezista suficient de mult pentru a acumula și a trimite pe Pamânt informații despre destinația lor. Roboții fac activități pe care oamenii nu le pot face, lucrează în condiții extreme de temperatură și radiație, nu au nevoie de hrană și de somn. Misiunile robotice sunt mult mai ieftine și mai sigure decât misiunile cu echipaj uman!
Să construim și noi, PERIBOTUL SPAȚIAL!
Provocarea Lego se adreseaza copiilor cu vârsta între 6-9 ani. Modulul cuprinde 4 ședințe, cu durata de 75 de minute fiecare, costul modulului este 240 lei.
Atelierele de duminică se adresează copiilor de peste 4 ani. Durata atelierului este de o oră. Costul unui atelier este de 35 de lei/persoană. Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier vă rugăm să ne anunțați. Participarea se face prin înscriere telefonică la numarul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro
ABONAMENT
Pentru participarea la atelierele de duminică puteți opta și pentru abonament. Costul pentru 4 ateliere este de 120 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil. Abonamentul la atelierele de duminică este valabil 3 luni din momentul achiziționării.


Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popesco:
Duminică 04 noiembrie
ora 11:00 – Ploey, inimă de viteaz 
recomandare de vîrstă: +6
Ploey este un pui de fluierar care nu reușește să învețe să zboare. Rămas fără familie în timpul iernii, va face tot posibilul să treacă peste frigul artic și să scape de inamicii periculoși.
Filmul va rula în varianta dublată.
Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)

No comments:

Post a Comment

Comentarii