Tuesday, October 16, 2018

Weekend 19-21 octombrie 2018, program pentru copii și părinți

VINERI 19 OCTOMBRIE 2018



Opera Comică pentru Copii
Două noi premiere la OCC: Motanul încălțat și Prinț și cerșetor
Luna octombrie aduce pe scena Operei Comice pentru Copii un personaj foarte îndrăgit - ,,Motanul încălțat“, în spectacolul de operă în regia maestrului Cristian Mihăilescu, pe muzica lui Cornel Trăilescu și libretul lui Tudor Mușatescu și al Ninei Stoiceva. Avanpremiera va avea loc pe 19 octombrie, în Sala Mare, de la ora 18:30, iar premiera în 20 și 21 octombrie, orele 17:00, respectiv 11:00. Opera ni-l prezintă pe Cotoșman, care are cizme noi și puteri magice: simțul dreptății, iubirea față de stăpânul său și dorința de a-i pedepsi pe cei răi. Prin mai multe șiretlicuri, el îl ajută pe Ionică să câștige mâna Domniței. În rolurile principale, în diferitele distribuții ale spectacolului, îi regăsim pe soliștii consacrați ai Operei Comice pentru Copii, care vor performa alături de două ansambluri corale.

MISSOURI SKY
spectacol de teatru pentru adolescențide Victor Morozov, regia Silvia Roman
cu Andreea Hristu și Dan Pughineanu
la Teatrul Excelsior, Sala Studio
VINERI, 19 octombrie, ora 19.00
„Din perspectiva pasiunii reciproce pentru literatură, cei doi protagoniști reușesc să construiască treptat un univers comun, idealist, utopic chiar, în care informația devine un mecanism de apărare, un refugiu în fața realității și grijilor cotidiene, dar și o armă împotriva noastră, ca indivizi (...). Un spectacol care îmbină realul cu fantasticul, realismul psihologic cu suprarealismul – totul în jurul unei tematici atât de actuale și mediat dezbătute – Educația.” Silvia Roman
„Missouri Sky” este piesa câștigătoare a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, ediția 2017
Durata spectacolului: 1h | 12+
Bilete: 30 lei / 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)

SÎMBĂTĂ 20 OCTOMBRIE 2018



#EpicTalk: De calitatea relațiilor noastre depinde calitatea vieții noastre
20 octombrie 2018 orele 10:00 - 15:00
Hotel Intercontinental, Sala Rondă, etaj 1
Eveniment organizat de Pagina de Psihoogie și Mozaic Media
Calitatea vieții noastre e puternic influențată de calitatea relațiilor noastre și, de aceea, Pagina de Psihologie și Mozaic Media vă invită la cel mai important eveniment de promovare a sănătății relaționale organizat în această toamnă la București.
Pentru că noi toți suntem #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, am provocat șase dintre cele mai apreciate personalități publice ale României – fiecare fiind un revoluționar în domeniul său de activitate – să ne vorbească despre ceea ce știu cel mai bine, despre ceea ce reprezintă sensul vieții lor și despre adevărurile pe care le-au descoperit prin intermediul profesiei lor.
• Andreea Esca – Despre relația dintre oameni și munca făcută cu pasiune
• Gáspár György – Despre relația dintre partenerii de cuplu
• Adrian Hădean – Despre relația cu mâncarea
• Oana Moraru – Despre relația dintre profesori și elevi
• Mirela Retegan – Despre relația dintre părinți și copiii mici
• Diana Stănculeanu – Despre relația dintre părinți și adolescențiCele șase discursuri #EpicTalk vor fi urmate de o conversație adevărată, purtată între Gáspár György, ceilalți cinci invitați și public, pe tema relaționării cu sine.
Evenimentul este destinat partenerilor care urmăresc să-și revigoreze relația de cuplu, părinților care intenționează să-și cultive sănătatea relației cu copiii mici sau adolescenții, adulților aflați în căutarea curajului necesar pentru a-și urma visul profesional, dar și celor care doresc să-și îmbunătățească interacțiunea cu mâncarea și tuturor celor preocupați de procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală.
Dacă și tu vrei să afli adevăratele câteva secrete despre cele mai importante relații din viața ta, te așteptăm pe 20 octombrie în sala de conferință pentru a petrece câteva ore inspiraționale în compania a șase dintre cei mai apreciați experți ai momentului în România.
detalii aici



Littleimpro
spectacol de improvizație pentru copii
la Clubul Țăranului Român
ora 17.00
Spectacolul nostru este construit in totalitate pe sugestiile copiilor. La fiecare probă prezentatorul alege aleatoriu din public un numar de copii (1, 2, 7 etc, in functie de cerintele jocului) ce vor participa alături de actori la proba respectivă. Copiii sunt incurajați să vorbească in public, să iși folosesc imaginația, creativitatea și spontaneitatea intr-un mediu sigur și prietenos care ii ajută să lege această experiență de emoții pozitive, dezinhibante pentru a crea spectacolul alături de actori.



Caragiale Express
Spectacol de teatru pentru copii
cu MiniArtShow by Ioana Ginghină
la Godot Cafe Teatru
ora 12.00
detalii și bilete aici

Scufița roșie
spectacol de teatru pentru copii
la Teatrul Țăndărică
Spectacolul are loc în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT)
sîmbătă 20 octombrie 2018, ora 11.00
detalii și bilete aici

Totul e foarte normal
Spectacol menit a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni sentimentele de vinovăție și jenă ce însoțesc descoperirea identității sexuale
pentru copii între 11-15 ani și părinților lor
Spectacolul are loc în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT)
Centrul Replika
ora 17.00
detalii și bilete aici

Opera Comică pentru Copii
Basmul simfonic Petrică și Lupul, minunata poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, cu personaje pitorești interpretate de instrumente muzicale, va avea 8 reprezentații în luna octombrie. Acestea se adaugă la cele aproape 100 de reprezentații deja puse în scenă de Opera Comică pentru Copii încă de la premiera spectacolului, în 2016. În 13, 14, 20 și 21 octombrie, copiii și părinții sunt așteptați în Salonul Mozart, de la orele 10:00 și 11:30, să descopere coloritul sonor al fiecărui instrument muzical și să urmărească dialogul dintre muzică și textul povestitorului.
Sâmbătă 20 octombrie ora 11:00
la Orășelul Cunoașterii: Provocarea Lego, Banda transportoare
De această dată învățăm despre mai multe despre transmisie, cureaua de transmisie, roata conducătoare și roata condusă. Construind cu piese Lego, firește!




Povestea prietenilor din pădure
Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul “Povestea prietenilor din pădure” de Lucia Muntean, vârsta recomandată 0-5 ani.
Un spectacol despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.
După spectacol te poţi juca în voie cu toate personajele!
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Hotel Caro, sala Goga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com



Tabloul pufos
Sâmbătă, 20 octombrie, ora 18.00, Tăpușele vă invită la atelierul “Taboul pufos”, vârsta recomandată 2-6 ani.
Vă aşteptăm la atelierul nostru creativ predestinat copiilor cu vârste între 2 şi 6 ani, dar şi părinţilor lor. Vom crea împreună un tabou pufos, moale, cald cu ajutorul lânei colorate.
Nu te speria, nu e greu! Trebuie doar sa tragi firele fine și să le arangezi la locul lor.
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc) Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Puro and Bio, strada Ion Câmpineanu 20, sector 1, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com

VIAȚA PLICTICOASĂ ȘI PREAPLINĂ A VISĂTORULUI FRANÇOIS
SÂMBĂTĂ, 20 octombrie, ora 19.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
inspirată din „Gargantua și Pantagruel” a domnului Rabelais, regia Horia Suru
cu: Alexandru Petcu, Alex Mihai Popa, Ana Guran, Ana Udroiu, Andrei Bibire, Dan Pughineanu, Dana Marineci, Loredana Cosovanu, Mara Oprea, MihaelaTrofimov, Mircea Alexandru Băluță, Oana Predescu, Sandra Ducuță, Ștefan Huluba, Vlad Galer;
muzicieni: Aurel Ciucur - tobe, Constantin Axinte Amza - zither, Cătălin Gorgon Grigorescu - trompetă, Ionel Păucă - tubă
„Cinstiți prieteni și buni dușmani, nu vă lăsați păcăliți de numirea ce ne-am ales-o, căci spectacolul nostru-i plicticos și preaplin așa cum sunt chiar viețile domniilor voastre. Însă aceasta n-ar trebui să vă aducă nici un strop de supărare, fiindcă și plictisul, și preaplinul traiului nostru ne transformă în ceva mai mult decât simpli muritori.
Cincisprezece visători îndrăzneți – ce se trag din spiță de baladini – vă vor zugrăvi gesturile mărunte și elanurile mărețe ce se întrepătrund în scurgerea timpului și destinul omului, de la Facerea Lumii încoace. Se vor folosi, în joacă, de întâmplări familiare, de năzuințe tăinuite, de emoții și fantezie, ca de niște trepte, pentru a ajunge la Necunoscut. Protector și l-au ales pe domnul Rabelais, cunoscut plăsmuitor de povești cât se poate de adevărate, precum acelea de le veți vedea la teatru. Pe scenă, veți recunoaște negreșit pe careva sau pe altcineva; tot veți găsi câte o grimasă familiară – cine știe, poate chiar a dumneavoastră. Dar nu vă temeți, căci nu lacrimi vor curge în această seară, ci nădăjduim să vă furăm, cel puțin, un zâmbet.”
Durata spectacolului: 1h 45 min | 14+
Bilete: 35 lei / 30 lei / 16 lei (bilet redus: elevi, studenți și pensionari, grup organizat)


DUMINICĂ 21 OCTOMBRIE 2018



Gărgărița morocănoasă
Duminică, 21 octombrie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul „Gărgăriţa morocănoasă”, după cartea cu acelaş nume scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 2-6 ani.
Gărgăriţa morocănoasă încă nu ştie să spună „te rog” sau „mulţumesc”, nu împarte lucrurile cu ceilalţi, este cam lăudăroasă şi se crede mai puternică decât oricine. Oare e bine să se poarte aşa? Această poveste antrenantă ne arată cât de important este modul în care ne purtăm unii cu alţii.
Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Adresa: Hotel Caro, sala Goga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com



Alice și lumea minunată
Teatru de păpuși pentru copii
la Clubul Țăranului Român
ora 17.00
detalii și bilete aici

Prostia omenească
spectacol pentru copii
după celebra poveste a lui Ion Creangă
la Teatrul Coquette
ora 11.00
detalii și bilete aici

Totul e foarte normal
Spectacol menit a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni sentimentele de vinovăție și jenă ce însoțesc descoperirea identității sexuale
pentru copii între 11-15 ani și părinților lor
Spectacolul are loc în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT)
Centrul Replika
ora 17.00
detalii și bilete aici

Opera Comică pentru Copii
Basmul simfonic Petrică și Lupul, minunata poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, cu personaje pitorești interpretate de instrumente muzicale, va avea 8 reprezentații în luna octombrie. Acestea se adaugă la cele aproape 100 de reprezentații deja puse în scenă de Opera Comică pentru Copii încă de la premiera spectacolului, în 2016. În 13, 14, 20 și 21 octombrie, copiii și părinții sunt așteptați în Salonul Mozart, de la orele 10:00 și 11:30, să descopere coloritul sonor al fiecărui instrument muzical și să urmărească dialogul dintre muzică și textul povestitorului.



Duminică 21 octombrie ora 11:00
la Orășelul Cunoașterii, Cine a fost Charles Darwin?
Călătorim în timp la bordul vasului Beagle! Ne transformăm în DETECTIVI PALEONTOLOGI! Descoperim fosile, recunoaștem amprente și aflăm dacă găina este sau nu urmaș al lui T-rex! Atelier in parteneriat cu Editura Pandora M. Fiecare participant va primi volumul Cine a fost Charles Darwin? din colecția “Cine? Ce? Unde?”.


PRÂSLEA CEL VOINIC ȘI MERELE DE AUR 
DUMINICĂ, 21 octombrie, ora 11.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
după Petre Ispirescu, regia Eduard Petru Jighirgiu
cu: Radu Micu, Ion Bechet, Mihaela Coveșeanu, Loredana Cosovanu, Doru Bem, Marian Rădulescu, Andreea Șovan, Iulia Samson
Prâslea cel voinic și merele de aur spune povestea unui împărat, a celor trei feciori ai săi și a copacului cu mere de aur. O poveste fantastică cu zmei și Ilene Cosânzene, în care lupta dintre Bine și Rău devine una pe viață și pe moarte. Însă în ciuda nenumăratelor obstacole pe care Prâslea este nevoit să le înfrunte pentru a apăra prețioasele roade, finalul este, bineînțeles, unul fericit.
Regizorul Eduard Petru Jighirgiu a suflat pulberea timpului așternută peste minunatul basm scris de Petre Ispirescu și i-a revigorat sensurile într-o versiune scenică plină de umor și fantezie.
Durata spectacolului: 1h | 5+
Bilete: 10 lei pentru grup organizat (preţul nu include transportul) / 16 lei – copii; 24 lei – adulţi

DUMINICĂ, 21 octombrie, ora 19.00
Sala „Ion Lucian”
ILUZIA COMICĂ
după Pierre Corneille, regia Anca Ciuclaru
cu: Doru Bem, Ion Bechet, Dan Clucinschi, Ana Udroiu, Dana Marineci, Radu Micu, Marian Rădulescu, Iulia Samson
„Într-o grotă din Touraine, bagheta magică a „vrăjitorului” Alcandru însuflețește peripețiile fiului rătăcitor Clindor, în încercarea de a alina durerea tatălui său, Pridamant. Însă subiectul real al Iluziei comice, independent de intrigile romantice, este teatrul însuși și ceea ce el ne învață despre relația noastră cu realitatea.
Iluzia comică sau Jocul amăgirii – un alt titlu al piesei – este un amestec de lumini şi umbre, o compoziţie care trece de la dramă la comedie, de la bufonerie la tragedie și în care autorul face elogiul teatrului, a cărui funcţie socială rămâne de necontestat.” Anca Ciuclaru
Durata spectacolului: 1h 35 min | 12+
Bilete: 30 lei / 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)


Ploey, inimă de viteaz
Cinema Elvire Popesco vă invită să urmăriți „Ploey - inimă de viteaz”, aventura animată perfectă pentru întreaga familie.
Filmul spune povestea unui pui de fluierar care nu reușește să învețe să zboare. Rămas fără familie în timpul iernii, va face tot posibilul să treacă peste frigul artic și să scape de inamicii periculoși.
Proiecția va rula în varianta dublată, duminică, 21 octombrie, de la ora 11:00 și este recomandată +5 ani.
Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)

No comments:

Post a Comment

Comentarii