Thursday, August 9, 2018

August 2018, pentru copii mici, mari, adolescenți și părinți

Vlog like a pro: atelier de vlogging pentru adolescenți
vîrsta recomandată: 14-17 ani
la Fundația Calea Victoriei
în perioada 20-23 august
ora 16.30
4 ateliere zilnic
la sediul fundației din str C A Rosetti nr 47, etaj 1
detalii aici

Cum îmi găsesc vocația
Atelier pentru liceeni
la Fundația Calea Victoriei
în perioada 20-24 august
ora 16.30
5 ateliere, zilnic
la sediul fundației din str C A Rosetti nr 47, etaj 1
detalii aici

Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popescu

Cinematograful rămâne deschis şi în vacanţă, doar schimbăm un pic programul.
Programul pentru perioada 27 iulie - 19 august:

Sâmbătă 11 august
15.00 - Incredibila poveste a perei uriaşe (+5)

Duminică 12 august
15:00 - România neîmblânzită (+7)

Sâmbătă 18 august
15:00 - Străjerii (+6)

Duminică 19 august
15:00 - Incredibila poveste a perei uriaşe (+5)

Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)

* * *


Activități pentru copii la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani să participe la atelierele educative ce se desfășoară la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, toată vara, până pe 7 septembrie 2018


Proiectele „Caravana Muzeelor ” și „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezintă programe de tradiție desfășurate în cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participări în edițiile pe anul 2017.

Programul Caravana Muzeelor se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și reprezintă o călătorie tematică prin București. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor, precum și o paletă de tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, având ocazia să experimenteze practic diverse forme de artă – pictură, desen, modelaj. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.
Proiectul, aflat la ediția a VII-a, a fost inițiat de către Angelica Iacob, în prezent Șeful Secției Relații Publice, Marketing și Proiecte Culturale al Muzeului Municipiului București, și este coordonat de Dr. Roxana Coman, muzeograf în cadrul aceleiași secții.

Vara istoriei pe Calea Victoriei – ediția a IV-a a școlii de vară a Muzeului Municipiului București

Timp de opt săptămâni, parteneri ai Muzeului Municipiului București vor desfășura în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în sala Lapidarium și în clădirea principală, activități educative cu tematică variată:
Miercuri – Atelier Papelier ­­- ateliere de realizare a hârtiei manuale.
Joi – Asociația Redescoperă Istoria – istoria celui de-al Doilea Război Mondial prin activități cu diferite tipuri de uniforme și recuzită (vârsta recomandată: 7-12 ani).
Vineri – Asociația PlaYouth – atelier de storytelling - cum se concepe o poveste interesantă (vârsta recomandată: 7-12 ani).
Sâmbătă – „Salonul de Bandă Desenată – Povești din București” - ilustrarea orașului în ateliere de bandă desenată.
Atelierele se desfășoară între orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Programul pe lunile august și septembrie este anunțat pe site-ul muzeului http://muzeulbucurestiului.ro/educatie.html

No comments:

Post a Comment

Comentarii