Thursday, September 14, 2017

Un weekend cu povești la Excelsior

Teatrul Excelsior îi așteaptă pe cei mici într-un weekend plin de povești. După vacanța de vară în care publicul spectator s-a bucurat, în fiecare weekend, în parcul Bazilescu din Capitală, de artiștii Teatrului Excelsior, a venit timpul pentru o nouă stagiune cu spectacole dedicate celor mici. Astfel, în acest weekend revin pe scena Teatrului Excelsior trei dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: Degețica, Vrăjitorul din Oz și Bambi.

Degețica


Vineri, 15 septembrie, de la ora 10:00, sunteți invitați în lumea Degețicăi! Născută dintr-o floare de nufăr, ea este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel. Însă Degeţica se rătăceşte şi ajunge în ţara de sub pământ a Domnului Şobol şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată de Rândunică. 
Ţinutul copilăriei nu-şi pierde nicicând misterul, indiferent de vârstă. Trebuia să redescopere cineva povestea Degeţicăi şi s-o conjuge la timpul prezent. Din clasorul cu amintiri, regizorul Aurel Mitran a scos la lumina această istorioară. A şters-o puţin de pulberea timpului, a rescris-o şi a pus-o în scenă cu neastâmpăr, umor şi fantezie. Cum poate schimba lumea o făptură atât de mică, jucăuşă şi inocentă cum este Degeţica? Veți afla, odată ajunși la Teatrul Excelsior!
Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Vrăjitorul din Oz


Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 11:00, îndepărtatul tărâm de basm Oz va fi mai aproape ca niciodată. Povestea micuței Dorothy din Kansas care visează să stea într-un loc mai bun (undeva, dincolo de curcubeu), revine la Teatrul Excelrios, în versiunea scenică plină de culoare semnată de regizorul Petre Bokor, pe o minunată muzică ce îndeamnă la visare și aventură.
Purtată de tornadă departe de casă împreună cu cățelușul ei, Toto, Dorothy își va face câțiva tovarăși de drum cu totul speciali, alături de care va trece prin nenumărate peripeții. Însă pe scenă, totul se rezolvă neașteptat de repede pentru că timpul în teatru are ceva magic, astfel că ceea ce părea de nedepășit devine, la final, o întâmplare cu muzică, așa cum este subintitulat spectacolul de la Teatrul Excelsior.
Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Bambi


Duminică, 17 septembrie, tot de la ora 11:00, aventurile lui Bambi sunt repovestite la Teatrul Excelsior într-un spectacol viu și concentrat, în care forța imaginației și creativitatea devin elementele-cheie care animă lumea fantastică și plină de neprevăzut a pădurii.
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare, iar tatăl lui e cel mai important cerb din pădure. Are numeroase rude și prieteni de toate speciile. Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut, și anume că trebuie să fie tot timpul în mișcare pentru a se ține departe de pericol. Efortul e mare, dar puiul de cerb are stofă de învingător. Dar este el oare pregătit să devină un prinț adevărat? Teatrul EXCELSIOR vă așteaptă la un spectacol care păstrează esența poveștii lui Felix Salten, îmbogățind-o cu noi sensuri, dar și cu candoare și umor, grație muzicii compuse de Ioan Gyuri Pascu.
Un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

Detalii puteți afla de pe website-ul Teatrului Excelsior: 
http://www.teatrul-excelsior.ro/ secțiunea Calendar.

No comments:

Post a Comment

Comentarii