Monday, August 22, 2016

Seminar de parenting la Iaşi pe 17 septembrie, cu taxa de participare donată unor elevi merituoşi

Peste tot, foarte des, se organizează conferinţe şi seminarii pe diferite teme de parenting, una mai utilă ca alta. Este bine că se întâmplă acest lucru. Se formează o generaţie de părinţi educaţi. Mai educaţi în acest domeniu decât erau bunicii noştri, părinţii noştri, sau chiar noi.
Dar atunci când se organizează astfel de seminarii, iar banii din participare (o taxă de altfel modică, dacă mă întrebaţi pe mine) sunt donaţi unei cauze nobile, atunci beneficiile se dublează!

Iată o astfel de situaţie: la Iaşi, un seminar pe 17 septembrie, iar de banii strânşi vor beneficia două eleve cu rezultate foarte bune la învăţătură.

Filiala Iaşi a Junior Chamber International (JCI Iași) invită viitori sau actuali părinți, educatori, bunici sau persoane ce lucrează cu copii, să ia parte la un seminar de parenting cu tema: "Pedepsele și recompensele – cu ce le înlocuim?". Seminarul va avea loc în data de 17 septembrie 2016, începând cu ora 10:00, la Optymyze Iași, UBC 3, etajul 5. Potrivit organizatorilor, seminarul promite să răspundă la numeroase întrebări, dar poate fi și un pas nou către schimbarea viziunii asupra modului de abordare a diferitelor situații ce apar în relația părinte-copil.

sursa foto
Evenimentul este împărțit în cinci sesiuni, după cum urmează:

Sesiunea 1
Va fi susținută de către Mihaela Berechet și va fi dedicată pedepselor și recompenselor. Vom încerca să înțelegem care sunt efectele fiecăreia și cum anume putem combate efectele negative ale acestor abordări.

Sesiunea 2 Va aborda o temă des întâlnita pe agenda zilnică a grijilor părinților – copilul meu nu mă ascultă și nu mai știu ce să fac. Vom discuta despre ce anume cauzează comportamente noncooperante la copii, despre emoții puternice precum frica, furia, tristețea și bucuria.


Sesiunea 3
Se va concentra pe plânsul copiilor și crizele de furie si vom vedea care este abordarea recomandată de specialiștii în parenting și care sunt motivele din spatele acestor recomandări.

Sesiunea 4
Va oferi alternative la educația tradițională bazată pe pedepse și recompense, cum anume putem schimba abordarea și vom răspunde la întrebările părinților prezenți.

Sesiunea 5
Curs de prim ajutor susținut de către dna. dr. Adina Chirica, în caz de stop cardiac și respirator, hemoragii, fracturi, plăgi, aspirarea de corpi străini și tehnici de resuscitare. Pe lângă acestea, se vor discuta și teme propuse de participanți.

Speakerii:

- Mihaela Berechet, trainerul Copii Fericiți, este certificată ca instructor al Aware Parenting Institute, California, USA, fondat de Dr. Aletha Solter și trainer de Parenting Adlerian în formare. Vine însă cu o experiență de peste 12 ani în lucrul cu adulții, medierea conflictelor și susținerea de diverse cursuri, dar și cu o experiență de 5 ani ca mamă a unui băiețel minunat, pe care îl educă în baza principiilor pe care le transmite mai departe părinților, prin intermediul seminariilor ce le susține. S-a certificat Aware Parenting datorită faptului că acestea au fost principiile de educație cu care a rezonat cel mai mult, dar și din dorința de a face cunoscute aceste principii și altor părinți.

- Dr. Adina Chirica, medic primar de medicina muncii de 15 ani și are 25 de ani de practică medicală. A urmat stagii de pregătire pentru urgențe medicale timp de 3 ani în Clinica de Boli Infecțioase și Clinica Medicală a Spitalului de Urgență. Pe lângă aceastea, s-a specializat și pe boli infecțioase, medicină de familie și explorări funcționale.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Departamentul de Responsabilitate Socială, din cadrul JCI Iași, susține „Fondul de Burse”. Acest proiect a fost creat cu scopul de a oferi o șansă elevilor cu potențial din mediul rural, ce nu au resurse financiare suficiente pentru a-și continua studiile. Beneficiarii programului de burse sunt două eleve, în clasa a XI-a cu rezultate deosebite la învățătură. Acum în clasa a XI-a, Olivia Damian (media 9,02, sat Hărpești, comuna Popești) și Aurelia Țurcă (media 9,76, sat Păușești, comuna Dumești). Suma colectată în cadrul seminarului „Pedepsele și recompensele – cu ce le înlocuim?” va fi oferită celor două eleve, lunar, pe toată perioada anului școlar, în tranșe de 150 lei/lună.

În 2014, participarea la Swimathon a reunit 6 înotatori din partea JCI Iași (Alex Busuioc - fondator Binomenu, Radu Ghilas - actor Teatrul National, Dan Draghici - Fondator Junior Clinic, Artan - solist Partizan, Ana Maria Teaca – membru JCI Iași, Cătălin Scripcariu – membru JCI Iași), și 6 înotatori din cadrul companiei Bitdefender (Cristina Vatamanu, Teodora Olaru, Marius Barat, Razvan Popa, Mihail Andronic si Morosanu Dan). Echipele au înotat timp de 60 de minute. Suma de 9.606 lei a fost strânsă atât de la susținătorii înotătorilor, cât și de la sponsorii care s-au alăturat acestui proiect (Vodafone, Autonom Rent-a-Car, Mios, AE Electronics, Ropharma, Club Moving, Ziarul de Iasi, Iasi Live, Agentia Magnius, City Cupon, Bitdefender).

În 2015 workshopul a reunit 60 de participanți și 18 sponsori și parteneri (Optymyze, RomSoft, Train2Perform, Regina Maria, Tymbark, Redu, Blanca, The Catelier, Sophia, Mios, Bucium, CTS Corner, Impact FM, ThinSlices, moodmag.ro, zilesinopti.ro, Corporate Business Event, RomaniaPozitivă, înOras.ro, evenimente.biz, IașiFun, STIRIONG.RO). Ca și speakeri ne-am bucurat de prezența Ioanei Szatmari (Associate Sustainability Assurance Practitioner – Coordonatorul programului de CSR al Asociației pentru Relații Comunitare Cluj), a lui Ciprian Mihai Păiuș (Director Executiv al Fundației Comunitara Iași) și a Monei Nicolici (Manager Departament Sustenabilitate al companiei OMV Petrom). Suma strânsă în urma evenimentului, a fost de 5521,22 lei și le-a susținut timp de un an școlar pe cele două eleve vizate în programul de burse JCI.

Taxa de participare: 50 de leiÎnscrieri la: https://goo.gl/forms/aLCtCSarYIbJ30jI3


No comments:

Post a Comment

Comentarii