Tuesday, January 14, 2014

Parenting prin ochii copilului şi Jody Pawel la Bucureşti

În ultima vreme ne-au vizitat ţara şi au umplut sălile de conferinţe câteva nume importante din zona de parenting la nivel internaţional, printre care îi amintesc doar pe Aletha Solter, Michael Thompson şi Alfie Kohn. Unii mai "calmi" în teoriile lor, alţii mai controversaţi, dar cu toţii la fel de audiaţi şi apreciaţi.

Luna februarie, mai precis perioada 21-24 februarie 2014, înregistreză vizita în România a lui Jody Johnston Pawel, autoarea metodologiei Parent’s Toolshop din SUA, metodologie care stă la baza cursurilor de parenting susţinute de Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop, împreună cu Lumea lui MOMO. Jody Pawel vine să-i întâlnească pentru prima data pe părinţii din România în cadrul unor evenimente care constau într-o conferinţă naţională cu două subiecte de maxim interes pentru părinţi, o întâlnire cu presa şi o seară specială dedicată mamelor.


Jody Johnston Pawel este de mai bine de 30 de ani lider mondial în educarea părinţilor, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume. Este membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înfiinţare, din care fac parte cei mai bine cotaţi autori de parenting din Statele Unite. Consilier şi consultant social, parental şi familial acreditat, licenţiată de National Council of Family Relations, preşedinte al Parent’s Toolshop Consulting Ltd, este responsabilă de întreaga reţea de consilieri parentali pe care i-a certificat în ultimii treizeci de ani, în întreaga lume.

Pe 22 februarie 2014, Jody Johnston Pawel împreună cu Urania Cremene, vor susţine împreună la Crystal Ballroom Bucureşti, conferinţa “Parenting prin ochii copilului” dedicată părinţilor, cadrelor didactice, bonelor, bunicilor şi toturor celor care sunt implicaţi într-un fel sau altul în educarea copiilor. Temele abordate în cadrul conferinţei sunt:
· „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil”
· „Mami, tati, nu o să fiu fetiţă toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie?”

Copilaria ne influenţează puternic viaţa de adult şi apoi pe cea de părinte. În acest context, conferinţa “Parenting prin ochii copilului” invită părinţii să descopere cum îşi pot consolida relaţia cu propriul copil, cum pot rămâne conectaţi unii la ceilalţi, cum pot găsi calea de a ajunge la ei fără metode coercitive, sprijinindu-i să crească independenţi, responsabili şi cu o stimă de sine crescută.
“Lumea în care trăim acum, este diferită de cea a părinţilor şi bunicilor noştri. Iar copiii de azi sunt altfel conectaţi la lume decât am fost noi atunci când eram copii. În acelasi timp, dezvoltarea personalităţii este încurajată din prima copilărie, iar copiii de azi nu acceptă uşor autoritatea, vor libertate şi vor să fie ascultaţi. În plus, ei au nevoi pe care de multe ori părinţii nu le intuiesc sau nu sunt pregătiţi să le acopere. Şi comunicarea devine de multe ori dificilă... Ne-am propus, la această conferinţă, să facem părinţii auziţi de către copii şi copiii de către părinţi, obţinând fiecare cât mai mult din ceea ce-şi doreşte” - a declarat Urania Cremene, Expert Parent’s Toolshop Romania.
“Copiii au puterea de a ne oferi cele mai mari lecţii de viaţă pe care le putem învăţa vreodată. De aceea, din perspectiva metodologiei Parent’s Toolshop, meseria de părinte poate fi o cale de învăţare continuă, o succesiune de experienţă care ne pot îmbogăţi şi transforma. Ceea ce le propune Parent’s Toolshop părinţilor din România, este un plan de parenting eficient şi echilibrat, plus o serie de metode utile cu rezultate imediate, care îi vor ajuta să îşi contruiască rabdarea şi încrederea de care au nevoie pentru creşterea armonioasă a copilului” - ne spune Jody Johnston Pawel, autoarea metodologiei Parent’s Toolshop.
Cea mai cunoscută carte a lui Jody Pawel, marca Parent’s Toolshop „The Universal Blueprint for Building a Healthy Family”, a primit în 1999 şi 2000 “Seal of Approval” de la The National Parenting Center. În anul 2000 lucrarea a fost nominalizată pentru prestigiosul Benjamin Franklin Award „The Bill Fisher Award for that year’s “Best First Book by a New Author,” sponsorizat de Publisher’s Marketing Association.

Iată şi agenda conferinţei din 22 februarie, Parenting prin ochii copilului:
9.00-9.45 Deschiderea conferinţei - Jody Pawel si Urania Cremene
9.45 – 13.30 „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să creşti un copil independent şi responsabil
· Vei înţelege care sunt convingerile tale, ca părinte, care pot bloca atât independenţa, cât şi responsabilitatea copilului
· De ce e copilul meu dependent de mine? De ce e ruşinos? De ce nu-şi asumă responsabilitatea temelor, hainelor, jucăriilor lui?
· Care este legătura între libertate, responsabilitate şi stima de sine a copilului?
14.30-18.30 „Mami, tati, nu o să fiu fetiţa toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie? Despre cum să creşti o fată, care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană.
· Vei înţelege diferenţa între stima de sine, imaginea de sine şi ego-centrism
· Ce păstram din feminism, ce dăm deoparte
· Cum comunicăm cu fetele şi ce au ele nevoie să audă
· Care este rolul mamei şi rolul tatălui în crearea stimei de sine la fete

Pentru informaţii detaliate legate de conferinţă, subiectele celor două sesiuni de discuţii, înscriere şi preţuri accesaţi pagina: Conferintele Urania Cremene

No comments:

Post a Comment

Comentarii