Friday, January 31, 2014

Lumea nu este ce pare a fi


Acesta este titlul unui nou program al Asociaţiei Da' de ce? - fosta Asociaţie De dragul artei, un ghid jucăuş prin arta contemporană.

Iată comunicatul de presă referitor la acest program.

Expoziţia "Q.E.D", deschisă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Capitală, în premieră în România, este o ocazie inedită de a prezenta lucrările semnate de unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani, Mircea Cantor, publicului românesc. Totodată, evenimentul reprezintă şi o oportunitate pentru cei mici de a experimenta arta contemporană, de a fi expuşi la un tip de artă actuală, de bună calitate şi cu care e bine să se întâlnească de mici pentru a şti să o poată aprecia.

La invitaţia Da' DeCe (sub denumirea anterioară: Asociaţia De dragul artei) părinţii şi copiii cu vârsta de 2-10 ani vor intra într-o lume aparte unde obiectele cotidiene se transformă în pretext pentru joacă. 

Programul "Lumea nu este ce pare a fi!", ce va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică ale fiecărei săptămâni, începând cu data de 1 februarie a.c., îşi propune să prezinte lucrările unui artist român contemporan, cunoscut la nivel mondial: Mircea Cantor, iar explorarea expoziţiei de către copii se va face prin joc. Accentul se pune pe descoperirea spațiului muzeului ca loc ideal pentru dezvoltarea imaginaţiei copiilor. Artistul Mircea Cantor se transformă astfel într-o gazdă primitoare ce permite prin lucrările sale un itinerariu inedit a selecţiei de opere: Fishing Flies, Fishing Fly, Deeparture, Tracking Happiness şi Threshold Resign şi dezvăluie o lume în care avioanele se pot pescui cu cârlige aurii, lupii şi căprioarele trăiesc în acelaşi spaţiu, femeile parcă deţin secretul fericirii printr-un dans ritual cu mături iar, la sfârşit, se dovedeşte că în Casa Poporului găsim o altă casă în mărime naturală, o casă-ghem care ţine laolaltă valorile şi jocurile familiei.

Programele conţin şi o latură practică de atelier în care micii vizitatori, filtrând imaginile şi jocurile experimentate în cadrul expoziţiei, vor construi împreună cu părinţii instalaţii artistice proprii care să reamintească de experienţa muzeală. Materialele folosite vor fi inspirate din lucrările expoziției, permițându-le copiilor să se joace în a combina obiecte reciclate cu sfoară, pene, hârtie, culori și colaj. 

 Inaugurat în sediul Palatului Parlamentului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană găzduiește expoziții tematice ale artiștilor români contemporani. Spre deosebire de alte muzee, acesta beneficiază de un spațiu extrem de generos, care permite folosirea, în cadrul expozițiilor, a unor mijloace de expresie dintre cele mai diverse. Da`DeCe scoate la lumină ineditul dintr-o expoziție astfel încât aceasta să fie mai prietenoasă și mai ușor înțeleasă de către cei mici.

Lista celorlalte muzee în care se desfășoară programe Da`DeCe poate fi accesată aici: http://www.asociatiadadece.ro/dda_durate/programe-familii/

Înscrierile sunt obligatorii și se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului. la e-mail: programari@asociatiadadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).

Program
• Sâmbătă, 1 februarie 2014, 10.30 - program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Duminică, 2 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 2-3 ani;
• Sâmbătă, 8 februarie 2014, 10.30 - program pentru familii cu copiii de 8-10 ani;
• Duminică, 9 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 6-8 ani;
• Sâmbătă, 15 februarie 2014, 10.30 - program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminică, 16 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani.
• Sâmbătă, 22 februarie 2014, 10.30 - program pentru familii cu copiii de 6-8 ani;
• Duminică, 23 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 8-10 ani.

Asociaţia Da' De Ce (sub denumirea anterioară: Asociația De dragul artei) își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro.ro și http://www.facebook.com/dedragulartei

No comments:

Post a Comment

Comentarii