Monday, November 4, 2013

Şcoala de basm, revista copiilor isteţi

A apărut primul număr al publicaţiei pentru copii ŞCOALA DE BASM - revista isteţilor de 6-12 ani din toată ţara. Din cuprins fac parte benzi desenate, distracţie cât cuprinde, jocuri şi super-descoperiri dintr-o varietate de domenii: literatură, istorie, mitologie, matematică, pictură, muzică, sport, ecologie, sănătate şi nutriţie, călătorii.

"Sistemul de învățământ are nevoie de sprijin în dezvoltarea sa, iar educaţia nonformală ar trebui să fie o completare esenţială. Revista „Şcoala de Basm” îşi propune exact acest lucru, să ajute la creşterea nivelului de educaţie din România, prin conţinutul de calitate, dar şi prin faptul că este disponibilă în şcolile din toată ţara, la cererea părinţilor sau a cadrelor didactice. O idee inovatoare care stă la baza proiectului este cea a personajelor de basm cu ghiozdanul în spate. Practic, întreg proiectul s-a născut din nostalgia pentru revistele de altădată, care jucau un rol important în formarea noastră, dar şi pentru basmele româneşti şi eroii tradiționali. Revista îi pune într-o lumină modernă, accesibilă pentru cei mici, tocmai din dorința de a-i face cât mai plăcuți."- declară Andreea Crap, inițiatoarea proiectului. 

 Publicația apare o dată pe lună într-o formulă magică: informaţiile concrete şi riguros documentate se îmbină cu fantezia, umorul și jocul. Totodată, micuții cu spirit competitiv au ocazia de a câștiga 20 de premii de poveste și o tabletă Samsung-Galaxy. 

Pentru cei interesați, comenzile se pot realiza online pe site-ul www.scoaladebasm.ro, la telefon 
0756120300 sau pe e-mail edituracopilaria@yahoo.com, iar prețul unui exemplar este de 10 lei. Toți elevii primesc, gratuit, caietul de basm, împreună cu primul număr al revistei. Dar, cum arată o Școală de Basm? 

Pe lângă informațiile culturale și jocurile educative, revista conține 8 pagini dedicate serialului de bandă-desenată FĂT-FRUMOS-ÎNTORS-PE-DOS, o creație originală a artistului grafic Valentin Cristescu. În primul episod, alături de colegii lui de clasă Greuceanu, Harap-Alb, Prâslea, Muma-Pădurii, Ilenușele, Laur-Balaur, Aleodor și cei trei iezi cucuieți, Făt-Frumos întoarce școala de pe dos pentru a rezolva criza pixurilor.

Puteţi face o vizită pe www.scoaladebasm.ro pentru mai multe informații și urmăriți noutățile pe pagina de Facebook/ScoaladeBasm!

Alături de Concursul Național de Cultură Generală AMINTIRI DIN COPILĂRIE , revista ȘCOALA DE BASM face parte din proiectul educațional național ȘCOALA DE BASM creat de Editura Copilăria. Publicația se distribuie în școlile din toată țara, fără titlu de obligativitate.

No comments:

Post a Comment

Comentarii