Monday, May 6, 2019

Musica Mundi - concurs național de pian la Boem ClubÎn perioada 8-9 iunie va avea loc ediția a V-a a Concursului Național de Pian „Musica Mundi”, un concurs unic în România prin anvergura și valoarea premiilor. Marele Premiu al Concursului este o Pianină Acustică Marca Perzina, în valoare de 4500 de euro. Premiul este oferit de Casa Pianelor Boem & Bol, cel mai mare magazin de piane acustice din România. Înscrierile la concurs se pot face până la data de 4 iunie.

Competiția este organizată de Casa Pianelor Boem & Bol (www.casapianelor.ro), împreună cu Școala de Muzică Boem Club (www.boemclub.ro) și va avea loc la Casa Pianelor Boem & Bol, Sediul Dorobanți, Intrarea Bitolia, nr.65, Sector 1, București.

Concursul se adresează elevilor și profesorilor din sistemul preuniversitar (învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal). Secțiuni - pian amatori, pian complementar, pian principal, pian 4 mâini. Niveluri - începător, avansat (pe clase și ani de studiu).

Repertoriul: 2 piese diferite ca stil, epocă, gen, formă, caracter. 
Minutaj: preșcolari: 4 min, primar 6 min, gimnazial 10 min, liceal 14 min. Pentru secțiunea pian amatori, pian complementar și pian la 4 mâini se accepta reducțiile și se poate cânta de pe partitură. Pentru secțiunea Pian Principal se cântă din memorie. Toți participanții vor cânta fără repetiții. 


Participanții vor putea câștiga premii surpriză, diplome și medalii. Juriul concursului va fi format din personalități din domeniul pianului, muzicieni, experți în domeniu și profesori de pian. Toate informațiile referitoare la concurs se găsesc în Regulamentul Concursului: https://boemclub.ro/regulament-2019-concursul-national-de-pian-musica-mundi/

Concursul Național de Pian „Musica Mundi” își propune să sprijine dezvoltarea muzicală în România și studiul pianului, încurajând cât mai mulți copii și tineri în aprofundarea tainei pianului. Fiind un instrument armonic complex, studiul pianului presupune din partea tinerilor interpreți studiu individual intens, consecvență, răbdare și voință, dezvoltându-le în același timp abilitățile cognitive, senzitiv-motrice și creative artistice. 


„Ne propunem să recompensăm talentele pianistice din România, la acest concurs participând cei mai talentați copii din școlile și liceele de muzică din țară, care studiază pianul de plăcere sau de performanță”, afirmă Claudia Atănăsoae, director Casa Pianelor Boem & Bol.

Ediția anterioară a Concursului Național de Pian Musica Mundi a adunat pe perioada celor 3 zile de competiție peste 200 de copii și tineri care studiază pianul și un cumul record de premii: 8000 euro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii