Friday, April 7, 2017

Tom Sawyer revine la teatrul Excelsior

Imagine din piesă. Copyright: Teatrul Excelsior
Thomas Sawyer, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Excelsior, revine în repertoriu - anunţă reprezentanţii instituţiei. Prima reprezentație din stagiunea curentă va avea loc pe 12 aprilie 2017, de la ora 19:00. Producția, semnată de regizorul Horia Suru, reprezintă o adaptare modernă a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” scris de Mark Twain. Un spectacol altfel, în care Thomas Sawyer, „eroul” copilăriei părinților și bunicilor noștri, are acum ocazia să-i întâlnească și pe adolescenții de azi. Un spectacol pentru copii de peste 12 ani.
Imagine din piesă. Copyright: Teatrul Excelsior
Cine este, de fapt, Thomas Sawyer? Este puștiul inteligent, amuzant, uneori obraznic, curajos, sentimental – și, mai ales, este protagonistul unui spectacol de la care veți pleca dansând și cântând. Despre Tom Sawyer și aventurile lui am auzit cu toții, măcar în treacăt – le-am citit, le-am văzut rulând pe marile și micile ecrane, poate. Spectacolul Thomas Sawyer dezvăluie fascinanta lume a puștiului cel năzdrăvan într-o formulă surprinzătoare, plină de mișcare și muzică, ce trece dincolo de literatură și chiar dincolo de teatru, țintind imaginația prin bucuria jocului.

Thomas Sawyer propune un alt fel de a vedea efervescenta lume a lui Thomas (Tom), unde peripețiile se succed cu o viteză uluitoare. Energia fanstastică a actorilor care cântă dansează și improvizează, efectele vizuale și numerele de magie impresionante care îi acompaniază, momentele coregrafice și muzicale special concepute transformă povestea lui Tom Sawyer într-un formidabil spațiu atemporal în care imaginația devine singura cheie necesară spre noi și noi aventuri. Un spectacol dedicat copiilor de azi, dar și tuturor celor cărora le este dor să se joace de-a copilăria. Să fii copil în lumea adulților nu este ușor, dar poate fi cel mai frumos lucru din lume...!
Imagine din piesă. Copyright Teatrul Excelsior
Detaliile "tehnice" ale piesei de teatru sunt următoarele:

Thomas Sawyerdramatizare după „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain
Distribuția
Thomas Sawyer – Andrei Brădean
Huckleberry Finn – Emilian Mârnea/ Aron Alexandru
Joe Harper – Lucian Ionescu/ Andrei Radu
Ben Rogers – Ovidiu Uşvat
Billy Fisher – Alexandru Ştefanescu
Polly – Daniela Ioniţă-Marcu
Becky Thatcher – Aida Avieriţei / Alina Petrică / Ioana Repciuc
Domnul Dobbins – Robert Radoveneanu
Avocatul – Oliver Toderiţă
Joe Indianul – Magicianul Antonio
Regia: Horia Suru
Scenografia: Cristina Milea
Muzica: Petre Ancuţa
Coregrafia: Ştefan Lupu
Durata spectacolului: 1 h 20 min
Recomandare de vârstă: peste 12 ani

No comments:

Post a Comment

Comentarii