Wednesday, August 6, 2014

Ocolul Pământului în Şcoala de vară de pictură


Fundaţia Calea Victoriei invită copiii în perioada 25-29 august, de la ora 19:00, la Şcoala de vară de pictură – Ocolul Pământului în cinci episoade (7-12 ani). Alături de Maria Petreanu (artist plastic), cei mici vor face o călătorie prin câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. Pe lângă noţiuni de pictură şi desen, copiii vor avea ocazia să-şi fixeze în memorie, într-o manieră non-conformistă, repere importante pentru cultura lor generală. Iată descrierea cursului, oferită de organizatori:

Explorăm mai întâi întinderile albe ale Antarcticii şi învăţăm cum să redăm pe planşă umbrele şi varietatea de lumini a fascinantei Aurore boreale. La a doua şedinţă, pornim către ţinuturi mai calde şi descoperim multe lucruri interesante despre viaţa în Africa şi despre felul în care oamenii de acolo s-au inspirat pentru arta lor din modelele ce împodobesc blănurile animalelor.

Trecem, în călătoria noastră, şi prin Marele Canion, unde ne bucurăm de imagini noi, texturi şi culori. Ne întoarcem pentru o şedinţă în Africa, în misteriosul Egipt, cu piramide, cămile şi comori străvechi şi încheiem călătoria tocmai în Asia cea viu-colorată, pe culmile Munţilor Himalaya.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Elementele de limbaj plastic şi nonculorile peisaj (Polul Nord)
Desenăm/ pictăm un peisaj de iarnă, încercând să ne imaginăm un frumos cadru cu zăpadă luminată. Aflăm cu acest prilej cum să ne “inundăm” planşele de lumină, descoperim mai multe tipuri de umbră şi, nu în ultimul rând, ne bucurăm de o lecţie de pictură veselă şi creativă.

2. Bogaţia detaliului. Animale din Africa
La această întâlnire ne exersăm răbdarea şi îndemânarea, pentru a ne bucura la final de o planţă frumoasă, ce înfăţişează animale pufoase, cu detalii bine aşezate şi atent muncite.

3. O vizită printre culorile Marelui Canion (America de Nord)
Tipuri de suprafeţe şi de linii, culori şi feluri în care putem desena apa. O adevarată provocare pentru pictori mici şi mari, vom încerca prin culori reci, tuşe puternice şi linii modulate, să obţinem o frumoasă lume a apelor învolburate ce cad în cascade spectaculoase.

4. Desenul geometric şi aquarela. Egiptul Antic: Sfinxul şi piramidele
În acest curs ne transformăm în mici arhitecţi şi mai ales în îndemânatici desenatori, mânuim cu spor cărbune, creion şi pensulă.

5. Contraste cromatice şi amestecul culorilor (Peisaje din Munţii Himalaya)
La această ultimă întâlnire, aprofundăm tehnica aquarelei prin realizarea mai multor peisaje inspirate din imagini cu impozanţii munţi Himalaya.

Lector: Maria Petreanu
Data începere: 25 august 2014; ora curs: 19:00
Număr ateliere: 5
Frecvenţa zilnică: luni – vineri (25-29 august)
Vârsta minimă: 7; Vârsta Maximă: 12
Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate): 225 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscriere la contact@victoriei.ro
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii