Friday, January 18, 2013

Primele ateliere din Lumea lui MOMO

Luni 28 ianuarie 2013, ora 18.00
Jocul cu lumina. Jocul cu Emotia
Atelier (recreativ) de fotografie pentru copii


Copiii iubesc camera foto, se hlizesc în faţa ei, uneori se ascund ştrengăreşte... sau o butonează pe furiş atunci când nu îi văd părinţii. Şi când se întâmplă să privească prin lentila aparatului foto, lumea lor devine si mai fascinanta si total diferita de a noastra. Copiii simt fotografia. Percep imaginea cu multa sensibilitate. Intr-un fel unic. Specific doar lor.

De aceea cu cat reusesti sa iti expui copilul mai devreme unor noi abilitati, cu atat mai mult il ajuti sa isi croiasca drumul in viata catre ceea ce iubeste sau chiar catre o pasiune, un talent.

Lumea lui MOMO va propune un Atelier de fotografie, pornind de la activitatea de baza a copilului – jocul – incurajandu-l astfel sa se exprime liber si sa descopere lumea prin ochii lor, ajutati de lentila aparatului foto. Incepem cu elementele de bază ale fotografiei digitale și manuire ale aparatului de fotografiat si continuam cu elemente de compozitie, culori, lumina si dinamica fotografiei. Vom lucra atat in interior cat si in exterior (fiind foarte aproape deparcul Cismigiu) - instruind creativ ochii copilului de a imagina „minunile” care il inconjoara și insufletindu-i puterea de auto-exprimare de a suprinde momente de viata, peisaje, portrete. Activitatile din cadrul atelierului vor stimula cognitia, creativitatea, imaginatia, indemanarea, indrazneala, articularea gandurilor si sentimentelor, interactiunea si autocunoasterea. Fara sa ignoram un aspect foarte important: caracterul distractiv al actiunii de fotografiere.

Start Atelier: 28 ianuarie 2013 in functie de formarea grupei
Detalii:
Atelierul cuprinde 6 sedinte, in fiecare joi de la ora 18.00 la 19.30 ne intalnim in Lumea lui MOMO cu Natalia Iarmenco, fotograf profesionist este facilitatorul acestui atelier.

Reducere 10% pentru clientii Lumii lui MOMO care au deja un abonament sau sunt la finalul unui alt abonament.

Ce aveti nevoie
o camera digitala de tip compact/DSLR pe care copilul sa o poata manevra usor
un USB pentru descarcarea si pastrarea fotografiilor

Cui se adreseaza
copiilor cu varste intre 6-14 ani

Marti 29 ianuarie
Jocul cu sunetele
Atelier de creativitate muzicala si explorare instrumente muzicale
cu Loredana Mitrut (muzicoterapeut)
ora 17.00 - grupa 2,5-3,5 ani
ora 18.00 - grupa 4-7 ani

Inainte de invatarea oricărui instrument, orice copil ar trebui să aibă parte de o explorare liberă a cât mai multor surse sonore (propriul lui corp sonor, instrumente muzicale simple, elemente din natură, etc). La vârste mici această explorare este definitorie și va influența foarte mult modul în care, mai târziu, va fi înțeleasă muzica. Jocul liber este fundamental și aici intervine creativitatea. Lumea lui MOMO va propune un atelier de creativitate muzicala unde copilul are la dipozitie o gama de instrumente muzicale si un facilitator cu o experienta si o expertiza cu totul speciala, Loredana Mitrut.

Ce va propunem?
Sa exploram impreuna cu, copiii tot ceea ce intrumentele muzicale pot oferi, toate modurile în care putem cânta la ele, toate efectele sonore posibile, fara sa ne propunem sa ii invatm pe copii sa cante la un anume instrument. Avem în vedere atât instrumente tradiţionale, în special percuţii (tobe africane, bongo, maracas, rainstick, shaker, bol tibetan, guiro, kalimba, tamburina, clave, clopotei, xilofon, metalofon şi altele), cât şi elemente din natură care pot deveni surse sonore: pietre, scoici, bucăţi de lemn şi multe altele pe care, poate, le vom descoperi împreună. Fiecare copil va putea să exploreze toată gama de instrumente, va descoperi cu care dintre ele rezonează mai mult şi cu care mai puţin, împreună vom crea momente muzicale creative în care fiecare poate fi dirijor, instrumentist sau simplu spectator.

Beneficii copil
O mai buna atentie la sine si la ceilalti, concentrare, rabdare pentru a-i asculta pe ceilalti si a ne astepta randul, creativitate, memorie, imaginatie, capacitate de sinteza.

Exploratorii - atelier de dezvoltare personala pentru copii
Marti 29 ianuarie 2013, ora 18.00Grupa 6-8 ani
şi 

Miercuri 30 ianuarie 2013, ora 18.00Grupa 3-4 ani
cu Andreea Stefan (psiholog)

Cum ar fi daca am crea un spatiu in care copiii nostri sa se exprime asa cum sunt ei? Si sa ne arate cat de furiosi sunt uneori ca nu pot face ce-si doresc, cat sunt de confuzi atunci cand apare din senin un frate sau o sora, sau cat de tristi se simt atunci cand ii pedepsim si ne intreaba cu teama “ Mami, ma mai iubesti?”Si exprimand toate aceste emotii (furie, nemultumire, frica, dezamagire) in prezenta unui adult capabil sa le provoace si sa le accepte, copiii nostri vor invata pentru inceput sa identifice emotiile ( mai intai in exterior), sa constientizeze atunci cand ei insisi le simt si in final sa le gestioneze corect. Adica “Da, uneori sunt furios, dar furia este o emotie pe care orice om o are din cand in cand si faptul ca ma infurii nu insemna ca sunt rau.”

Andreea Stefan, un psiholog cu drag de copii, mama de fata si baiat, cu o experienta profesionala imbogatita in cei 4 ani petrecuti in echipa Fast Track Kids, va propune un grup de lucru in care copiii isi vor explora emotiile prin intermediul jocului.

Ce vom face concret?
vom desena, pentru ca astfel copilul devine constient de sine si de existenta lui in lume. Tot prin desen devin transparente si dificultatile prin care trece si relatiile cu cei din jur.
vom modela, pentru ca dand forma unei bucati de lut, copilul exprima o parte din el si o poate transforma
vom face colaje, pentru a le provoca imaginatia si a-i determina sa faca alegeri
vom crea povesti despre altii pentru a vorbi defapt despre noi
ne vom juca cu marionetele pentru a exprima emotii si ganduri care nu pot fi altfel exprimate
ne vom misca pe muzica pentru a ne debloca emotiile si a ne simti confortabil in corpul nostru

Cand vor pleca acasa, copiilor le va fi mai usor:
sa isi exprime dorintele si nevoile cu mai multa usurinta
sa va vorbeasca despre ceea ce simt atunci cand trec printr-o situatie dificila - sa aiba mai multa incredere in a-si rezolva singuri problemele
sa fie multumiti de ei insisi si sa aiba relatii mai bune cu cei din jurul lor
Cum ne organizam?
6 intalniri, fiecare intalnire cu un alt tip de activitate, vesela si creativa
durata intalnire: 1 h/ 1h30min
in fiecare joi de la 18.00
Grupa maxima 5 copii

Miercuri 30 ianuarie ora 18.00
IMPROVESTEA
Atelier de teatru de improvizatie pentru copii (grupa 6-10 ani)
cu Razvan Ropotan (actor & regizor)

prima grupa de "absolventi" ai improvestei

Dacă sunt provocati la joc și poveste, copiii nu numai că o fac fără niciun plictis, ci dimpotrivă e un prilej bogat pentru ei de joacă, veselie și creativitate. Iar joaca este primul pas catre cunoastere, catre invatare.

Improvestea este un proiect Lumea lui MOMO nascut din fascinatia noastra de oameni mari fata de imaginatia fara margini a copiiilor. Plamadita in aceasta vara de doi tineri actori, Razvan Ropotan si Mihai Bacaran, Improvestea a calatorit pana la tabara de copii de la Eforie Sud organizata de Radio Romania Junior unde a dospit si s-a copt in mijlocul a numerosi copii care au împărtășit din bogatele lor vise.

Ce va propunem ? 6 intalniri saptamanale de atelier (cate o intalnire pe saptamana/90 minute) in care copiii se vor juca, vor invata, si bineinteles ca vor improviza. Secondati de cei doi actori Mihai si Razvan, copiii vor crea ei insisi o poveste unica, irepetabila si fermecatoare de la ei inspiratie, ca o echipa unita. De asemenea copiii vor avea acces la informatii legate de istoria teatrului si vor asista ei insisi la crearea unei opere de arta, la care vor contribui total, si au ocazia:
sa decida impreuna asupra povestii,
sa decida asupra rolurilor
sa intalneasca situatii provocatoare
sa gaseasca propriile solutii si poate cel mai important
au ocazia sa isi vada povestile scrise laolalta si puse in scena
Iar faptul ca se vor implica total in acest proiect, ca vor lucra in grup este o experienta de crestere si maturizare emotionala. Improvestea - tratează de timiditate și corectează limbajul, îmbunătățind enorm comunicarea cu ceilalți puști, dar și cu cei mari, insa dincolo de toate aceste beneficii copiii vostri : 
isi vor dezvolta gandirea creativa si interactiunea spontana intr-o situatie imaginara
vor fi capabili in situatii obisnuite de viata sa caute mai multe solutii la o problema ce-i preocupa
vor accepta mai usor situatiile noi si neprevazute
isi vor exersa exprimarea libera si asertiva a propriilor idei
isi vor depasi blocajele relationale penru a se alatura grupului
vor capata incredere in ei si se vor simti valorosi
Cum ne vom juca si improviza?
Ne organizam in doua grupe de varsta 6-9 ani si 10-14 ani
Venim la Lumea lui MOMO in fiecare zi de miercuri de la ora 18.00 pana la 19.30
Primim la finalul atelierului toate povestioarele create, intr-o carticica, pe care le si ilustram impreuna

Mai multe informaţii despre preţuri, modalităţi de plată etc găsiţi pe site-ul organizatorilor: http://lumealuimomo.blogspot.ro/

No comments:

Post a Comment

Comentarii