Saturday, November 17, 2012

Teatrul Ion Creangă în anul Caragiale

În Anul Caragiale, Teatrul Ion Creangă anunţă prima reprezentaţie dedicată renumitului dramaturg

Astfel, astăzi, 17 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, va avea loc prima reprezentaţie a spectacolului “D-l Goe, Vizită, Pedagog de școală nouă - Mofturi”. Scenariul este constituit din dramatizarea binecunoscutelor schiţe de Ion Luca Caragiale.

 Anul 2012 are o importanţă deosebită pentru cultura românescă şi pentru teatrul românesc, fiind desemnat Anul Caragiale, datorită dublei semnificaţii: 160 de la naştere şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român. Teatrul Ion Creangă dorește să aducă în atenția celor mici tipul de creativitate și umor impus de autor, printr-o dramatizare realizată de Ioan Gârmacea și o scenografie semnată de Adina Mastalier. Dorind să promoveze tinerii regizori în lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creangă s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montările sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. 
Din distribuţie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cerasela Popescu, Cristian Irimia, Ilinca Atanasiu, Cristina Casian, Mihai Verbiţchi, Voicu Hetel, Cristian Creţu, Marius Nănău, Miruna Ionescu, Oliviu Cristian Bughiu. 

Așadar, Teatrul Ion Creangă vă așteaptă la un nou spectacol dedicat celor cu vârsta de peste 8 ani, la o reprezentație care oferă o imagine realistă a societăţii româneşti, plină de umor și pe înțelesul copiilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii